Vastuullisuus

Edita Prima on valinnut tärkeimmiksi ympäristöpäämääriksi neljä painopistealuetta, joilla kaikilla pyritään jatkuvaan parantamiseen.  Julkaisemme vuosittain ympäristöraportin, joka on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 2004 alkaen. Ympäristöpäämäärämme ovat:

Meillä on myös oikeus käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä (Joutsenmerkki) valmistamissamme painotuotteissa vuodesta 1991 alkaen. Vuoden 2018 aikana käyttämästämme paperista 78% osuus oli Joutsenmerkki-hyväksyttyä. Kaikki Edita Priman käyttämät kemikaalit ovat Joutsenmerkki-hyväksyttyjä. 

Meillä on voimassa oleva ISO 9001 -standardin mukainen laatujärjestelmä ja ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä.

Paperin alkuperän hallintajärjestelmämme täyttää PEFC:n jäljitettävyysstandardin (chain of custody) vaatimukset. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) on riippumaton järjestö, joka edistää maapallon metsien kestävää hoitoa.

Edita Prima Oy on ollut ilmastoneutraali yritys kesäkuusta 2010 alkaen. Sertifikaatin on myöntänyt South Pole Group. Ilmastoneutraalius edellyttää yrityksen toiminnasta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen kartoittamista, toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi ja päästöjen kompensointia.